Filtreleme
Markalar

Akrilik Boya

Akrilik boya su bazlı ve hızlı kuruyan özelliğe sahip olan bir boya türüdür. Canlı renkleri ile beraber çeşitli yüzeylerde kullanılması ile bilinir. Akrilik boya genel olarak tuval, ahşap, cam, kâğıt gibi birçok farklı malzeme yüzeyine uygulanabilmektedir. Esneklik sağlamakla beraber, katmanlar oluşturabilir ve farklı teknikler ile de kullanılabilir.

Rengarenk Akrilik Boya Çeşitleri ve Fiyatları

Akrilik boya geniş renk yelpazesi ve de kullanım kolaylığı ile sanatçılar ve üretken kişiler için popüler bir seçenek olarak bilinir. Farklı renklerdeki akrilik boya çeşitleri, farklı tonlarda ve renk kombinasyonları ile gelir. Temel renklerin yanında pastel tonlar, metalik renkler, fosforlu ve flöresan özellikte seçenekler mevcuttur.

Akrilik boya fiyatları boyaların marka, kalite ve de renk çeşitliliğine göre değişebilir. Tanınmış ve bilinen sanat malzemeleri markaları genelde yüksek kaliteli ve zengin renk yelpazesi ile kullanıcılara ürünleri sunabilmektedir. Bu durum ise akrilik boya ürünlerinin fiyatlarını etkilemektedir. Orta segmentteki akrilik boya setleri, uygun fiyatlı olmakla beraber genellikle öğrenciler ya da yeni başlayan kişiler için uygundur. Daha yüksek kaliteli ve profesyonel amaçlarda kullanılan akrilik boyalar ise fiyat açısından daha yüksek aralıklarda sunulmaktadır.

Akrilik boya fiyatları, genellikle tekli tüpler ya da setler halinde satılmaktadır. Tekli tüplerin fiyatı, marka ve boyutuna bağlı olarak değişirken, setler, genellikle birkaç farklı ana renk sunulması ile uygun fiyatlı bir seçenek olarak değerlendirilmektedir. Küçük boyutlu akrilik boya tüpleri ya da kutular daha uygun fiyatlı olarak piyasada bulunabilmektedir. Büyük boyutlu olan akrilik boya çeşitleri ise gramaj olarak daha yüksek fiyatlar ile bulunabilmektedir.

Akrilik boya çeşitleri geniş bir renk seçeneği sunmakla beraber, farklı temel ihtiyaçlara yönelik, uygun fiyat aralıkları ile seçeneklere sunulmaktadır.

Akrilik Boya Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Akrilik boya geniş bir seçeneğe sahip olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen kullanışlı bir boya türüdür. İşte akrilik boya çeşitleri ve özellikleri aşağıda yer almaktadır.

  • Geleneksel Akrilik Boya genellikle tuval, ahşap, kâğıt ve de diğer yüzeylere uygulanabilir. Hızlı kuruması ile birlikte su bazlı olduğu için temizlenmesi de ayrıca kolaydır.
  • Yüksek Viskozite Akrilik Boya yoğun ve kalın bir dokuya sahiptir. Heykel çalışmaları ve doku eklemek istediğiniz tablolar için uygundur. Daha yavaş kurur ve kalın katmanlar oluşturabilirsiniz.
  • Akrilik Mürekkep, genellikle dökme ve serbest akışlı çalışmalar kapsamında kullanılır. Sıvı yapısı, suluboya etkisindedir ve bu özelliği ile doku etkisi eklemeye olanak tanımaktadır.
  • Akrilik Sprey Boya, akrilik boyanın sprey hali olarak kullanılır ve hızlı bir şekilde büyük yüzeyleri kaplamak amacı ile kullanılmaktadır.
  • Akrilik Boya Kalemi, ayrıntılı işler ve özelleştirilmiş detay çalışmalar için kullanılır. Resim ve çizimlerde hassas olarak ele alınması gereken çizgiler ve vurgular eklemek açısından idealdir.
  • Akrilik Boya Setleri, farklı renklerdeki akrilik boyaları içermektedir. Ayrıca set olduğu için de ekonomiktir.

Ayrıca, akrilik boya mat, parlak, metalik, pastel ve daha birçok farklı yüzeyde kullanılmak üzere çeşitli model ve seçenekler ile piyasada bulunmaktadır. Akrilik boyaların su bazlı oluşu sayesinde temizlenme açısından da kolaylık sağlar.

Akrilik Boya Çeşitleri Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

Akrilik boya çeşitleri, tüketiciler için geniş kullanım alanlarına sahip oldukları kadar sanat, hobi ve dekorasyon gibi alanlarda yaygın olarak tercih edilmektedir. İşte akrilik boya çeşitlerinin kullanım alanları:

  • Tablo Sanatı: Akrilik boya tuval üzerine uygulama konusunda sıkça kullanılan bir boya çeşididir. Ressamlar,akrilik boya çeşitleri ile yağlı boyaya alternatif olarak tercihlerini yapabilmektedirler.
  • Heykel ve 3D Sanat: Yüksek viskoziteye sahip olan akrilik boya türleri, heykel ve diğer 3D sanat projeleri kapsamında da kullanılır. Plastik, metal, ahşap ve kilden yapılan heykel modellerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir.
  • Duvar ve Mural Sanatı: Akrilik boya büyük yüzeylerde kullanılması amacı ile sprey ya da fırça ile uygulanabilmektedir.
  • Seramik ve Cam Boyama: Özel akrilik boya türleri sayesinde seramik ve cam yüzeylerde uygulama imkanı bulunmaktadır.
  • Tekstil Sanatı: Akrilik boya kumaş ve tekstil ürünleri üzerine uygulanabilir ve tekstil sanatında da rahatlıkla kullanılır.
  • Hobi ve El Sanatları: Akrilik boya hobi ve el sanatları projelerinde çok sık tercih edilebilir. Ahşap, taş, mozaik gibi farklı yüzeylerde çok pratik şekilde uygulanabilmektedir.

Akrilik Boya Modellerinin Fiyatları Nasıldır?

Akrilik boya modellerinin fiyat aralıkları birçok faktöre ve konuya bağlı olarak değişebilir. Öncelikle, boya setlerinde bulunan boyaların renk ve sayı çeşitliliği, tüp ya da şişe boyutları, fiyat farklılıklarını gündeme getirmektedir. Genellikle profesyonel sanatçılar için üretilen ve yüksek kalitede olan akrilik boya ürünleri yüksek fiyat aralıklarında bulunmaktadır. Renk çeşitliliği ve renk doygunluğu da bahse konu olan bu setlerde daha fazladır.

Ayrıca, boya fiyatlarını genel düzeyde boya markaları da etkileyebilmektedir. Akrilik boyaların markaları arasında bu durumda değişiklikler de olabilmektedir. Tanınmış sanat malzemelerinin markaları, ürettikleri ürünlerde farklı fiyat uygulamaları ile ürünlerini piyasaya sunabilmektedir. Ürünlerin dokusu, yoğunluğu, renk seçenekleri ve farklı yüzeylerdeki performanslarına bağlı olarak bu kalite ve fiyat uygulaması değişebilmektedir. 

Daha uygun fiyatlı akrilik boya seçenekleri ise genellikle yeni öğrenciler ve hobi kullanımları için tasarlanmaktadır. Akrilik boyaların tüp ya da şişe boyutları da fiyat aralıkları üzerinde etkili olabilmektedir. Küçük boyutlu tüpler ya da şişeler de bu açıdan daha uygun fiyatlar ile sunulmaktadır. Büyük boyutlu tüpler ise biraz daha yüksek fiyatlar ile bulunabilmektedir.

Fiyata Göre

Karin Akrilik Boya 501 Yaprak Yeşili 105 ml
52,50 TL
1-3 Günde Kargo
Kapıda Ödeme
Karin Akrilik Boya 301 Vermilion 105 ml
52,50 TL
1-3 Günde Kargo
Kapıda Ödeme
Karin Akrilik Boya 801 Restorasyon Altını 190 ml
210,00 TL
1-3 Günde Kargo
Kapıda Ödeme
Daler Rowney Simply Akrilik Boya 12 Renk x 12 ml. 148737
365,40 TL
1-3 Günde Kargo
Kapıda Ödeme
Schmincke College Acrylic Akrilik Boya 750 ml 810 Gold
724,50 TL
Kargo Bedava
1-3 Günde Kargo
Kapıda Ödeme
Schmincke Akademie Akrilik Boya 120 ml 667 Raw Umber
330,75 TL
1-3 Günde Kargo
Kapıda Ödeme
Schmincke Akademie Akrilik Boya 120 ml 659 Naples Yellow
330,75 TL
1-3 Günde Kargo
Kapıda Ödeme
Schmincke Akademie Akrilik Boya 120 ml 450 Turquoise
330,75 TL
1-3 Günde Kargo
Kapıda Ödeme
Schmincke Akademie Akrilik Boya 60 ml 111 Titanium White
172,20 TL
1-3 Günde Kargo
Kapıda Ödeme
Schmincke Akademie Akrilik Boya 120 ml 668 Vandyke Brown
330,75 TL
1-3 Günde Kargo
Kapıda Ödeme
Schmincke Akademie Akrilik Boya 120 ml 662 Flesh Tint
330,75 TL
1-3 Günde Kargo
Kapıda Ödeme